Produkter

Priser

Vi sponsrar

Sagt om

Månadens
 Make-Over

Hitta till oss

FADIS.SE

Fadi är jönköpingsbon som satsar på Nässjö
En driven entreprenör med många bollar i luften

Fadi har blivit utsedd till nybyggarambassadör och har tillsammans med bland andra Jnytts grundare träffat Kungen i Stockholm.
- Det var riktigt roligt, säger han.


Alla olika projekt tar mycket tid i anspråk för Fadi, som tycker det är värt all tid, då han får mycket tillbaka.
- Det ger mycket glädje och kärlek. Människor uppskattar det jag gör, och det ger mig styrka och mod att fortsätta leverera. Jag uppmanar alla människor att våga tro på sig själva och inte ge upp för lätt om man har något man tror på. Själv hade jag tålamod, vision och vilja.

Vill ha rättvisa på alla plan
Integrationsprojektet är döpt till "Ett Nässjö för alla", där målet är att det ska vara rättvist på alla plan. Fadi är inte nöjd med den svenska integrationspolitiken och har dragit igång projektet ihop med lokalpolitikern Leif Ternstedt (S).
- Det är viktigt med mångfald, annars fungerar inte samhället. Vi vill bygga broar i skolorna och i förenings- och
samhällsliv, och jobbar mycket med att stärka Nässjö kommuns varumärke. Vi vill att kommunen ska vara i framkant när det gäller integration. Projektet har precis startat och är i uppstarten, men syftet är att vi behöver få in fler invandrare i samhället och arbetslivet. Vi vill få bukt med den segregation som finns.

Hur känd är du i Nässjö?
- Jag har blivit en Nässjöprofil, de flesta känner nog igen mig. 
- Jag har byggt upp ett starkt varumärke och investerar mycket i föreningslivet, där människor integreras och bygger broar. Salongen är min nyckel i livet, därifrån har jag byggt upp en god relation med näringsliv, föreningsliv, kommun och kyrkoförvaltning. 
Fadi Madiouaya trivs utmärkt i Nässjö, och har inga planer att överge staden trots att han pendlar åtta mil varje dag.
- Det är en underbar och mysig stad, och Nässjöborna är väldigt öppna och gästvänliga. Jag brinner fortfarande för Nässjö, det är nästan hemmaplan för mig, säger han.
från J-Nytt

 

IFS utser årets Nybyggare.
Vad är då en Nybyggare?

En Nybyggare är en person med utländsk bakgrund som valt att starta eget företag. Han eller hon ska med begränsade resurser, genom hårt och målmedvetet arbete, ha nått framgång i sitt företagande.

Priset som årligen delas ut av Hans Majestät Kung Carl den XVI Gustaf instiftades 1999 för att premiera vår tids Nybyggare. Med priset vill IFS inte bara hedra en duktig svensk företagare med utländsk bakgrund utan även hedra alla dessa nya svenskar som valt det egna företagandet som en väg till försörjning. IFS vill även genom priset belysa de speciella svårigheter dessa företagare har att möta och överkomma.

 

Länkar:
IFS (www.ifs.a.se)
Årets Nybyggare (
www.aretsnybyggare.se)
Vägen till Slottet

Fadis Salong - Köpmansgatan 4 - Nässjö - Tel: 0380-167 67 - Skapad av: DWdesign